English Hrvatski Print this page

Home

11/14/2007

Zborska oda Splitu - Split 2007.


Brodosplit 35 godina splitskoga gradskog zbora pod vodstvom maestra Sunka
ZBORSKA ODA SPLITU I SVIJETU - Split, 2007.

Činjenicu da je jedan od naših najboljih i najnagrađivanijih muških zborova, Brodosplit je potvrdio nastupom u Hrvatskom narodnom kazalištu u ponedjeljak, čime je ujedno proslavio i 35 godina svoga rada.
Voditelj zbora, dirigent i skladatelj Vlado Sunko, usprkos velikom protoku ljudi kroz zbor, uspio je održati zavidnu kvalitetu te raznovrsnim repertoarom pokazati sve mogućnosti preobrazbe i varijacija svojih vokalista.
... " Zbor Brodosplit ponos je Dalmacije i Hrvatske, a kulturom pjevanja, kao i u svom imenu, diljem svijeta nose ime svoga grada ", rekao je Fiamengo. Četrdesetak pjevača dva je puna sata izvodilo slavljenički koncert, a program je bio tematski podijeljen.
Prvi dio je bio posvećen duhovnoj glazbi. ...druga tematska cjelina obuhvatila je dalmatinske napjeve... Treći dio je bio autorski rad markantnog skladatelja i dirigenta Sunka pod nazivom " Gospe sinjska ", o ljepotama i nedaćama cetinskoga kraja.
Posljednji dio večeri je bio pravi highlight - "Oda radosti ", tj. skraćeni finale IX. Beethovenove simfonije ..., odaslala je pravi val pozitivne energije te izazvala oduševljenje publike. Slavljenici su nakon službenog dijela u bisu izveli još pet pjesama, ...

Ana Jerković
Slobodna Dalmacija
14. studenoga 2007.