English Hrvatski Print this page

Home

05/16/2012

Prijedor - svibanj 2012.


'Zlatna vila'
'BRODOSPLIT' OSVOJIO PRIJEDOR

Međunarodni festival zborova "Zlatna vila" u Prijedoru bio je vrlo uspješan za splitski zbor "Brodosplit". U konkurenciji zborova iz Ukrajine, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Gradski zbor "Brodosplit", pod dirigentskom palicom Vlade Sunka, osvojio je prvu nagradu publike za kompletnost umjetničkog doživljaja uz novčanu nagradu, kao i dva posebna priznanja stručnog ocjenjivačkog suda za najbolje izvedeno djelo starog majstora i za najbolje izvedeno domaće djelo...
..."Brodosplit" se predstavio djelima od razdoblja starih majstora do modernizma, uz soliste Ivana Bošnjaka, baritona, i Ivana Žitka, tenora.
"Iznenađeni smo toplinom prijema publike koja je u svakom trenutku osjećala našu izvedbu i kao da je "disala" s cijelim zborom, što potvrđuje visoku razinu zborske kulture. Kazalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, dok je mnoštvo zainteresiranih ostalo iza zatvorenih vrata, što je još jedna potvrda izvrsne organizacije - kazao nam je maestro Vlado Sunko.
Brodosplitovci su uz ovacije dobili čestitke i od predstavnika Srpske pravoslavne crkve koji su im, oduševljeni njihovom izvedbom, bezrezervno otvorili vrata svojih crkava u Beogradu i uputili otvoreni poziv za skoro gostovanje u Srbiji.

R.K.
Slobodna Dalmacija
16. svibnja 2012.